fbpx
Сьогодні
08:50 12 Вер 2022

USAID та UNFPA посилюють надання соціально-психологічної підтримки для постраждалих від гендерно зумовленого насильства в Україні

English version here

В кінці липня, 60 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги почали надавати допомогу постраждалим від гендерно зумовленого насильства в Україні.

Мобільні бригади функціонують за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, та завдяки фінансовій підтримці Бюро гуманітарної допомоги USAID. Бригади надають безоплатну соціально-психологічну допомогу постраждалим від насильства у місцевих громадах та внутрішньо переміщеним особам, які залишили домівки через бойові дії.

Доступ до підтримки та допомоги від фахівців є критично важливим у випадках, коли люди не мають можливості знайти контакти потрібної служби на новому місці, чи не мають засобів дістатись наявних сервісів допомоги. Тому психолог/-ня та соціальний працівник/-ця мобільних бригад готові проконсультувати телефоном або приїхати за викликом там і тоді, коли це буде зручно чи необхідно постраждалим.

Гендерно зумовлене насильство, включно з домашнім насильством, є одним із найсерйозніших порушень прав людини у світі. В Україні ця проблема загострюється певною культурою мовчання, спричиненою, зокрема, упередженням, що постраждалі самі винні у скоєному. З 2015 року UNFPA працює над розвитком комплексної національної системи реагування та запобігання домашньому та гендерному насильству в Україні.

«Ми прагнемо забезпечити емоційний, фізичний, правовий захист і комфорт кожному постраждалому. Наші мобільні бригади розміщені в місцевих громадах, де потреба в послугах є найбільшою», – сказав пан Мустафа Ельканзі, Старший координатор з надзвичайних ситуацій /заступник представника UNFPA в Україні.

В межах гуманітарного реагування UNFPA у координації з Офісом Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України активно працює над створенням мережі соціально-психологічної допомоги для усіх, що постраждали від насильства по всій країні.

Наразі українці можуть скористатись послугами 101 мобільної бригади у 56 містах та громадах України завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Великої Британії, а також CERF (Central Emergency Response Fund), Гуманітарного Фонду для України (UHF) та Програми ООН з відновлення та розбудови миру, що фінансується Європейським Союзом.

Діяльність бригад можлива завдяки співпраці з місцевими органами влади та партнерами з громадського сектору: ГО «Віра, Надія, Любов», Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива», Благодійний фонд «Butterfly», ГО «Інноваційні соціальні рішення» та ГО «М.АРТ.ІН-клуб».

Контакти усіх мобільних бригад доступні за посиланням: https://ukraine.unfpa.org/uk/PSS_mobile_team

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: