fbpx
Сьогодні
18:02 11 Вер 2022

На ЗАЕС відновили резервну електролінію, — МАГАТЕ

English version here

Фото: Енергоатом

Фахівці відновили роботу резервної лінії електропередач до Запорізької АЕС (ЗАЕС), що дозволяє забезпечити її зовнішньою електрикою.

Про це повідомляє МАГАТЕ в Twitter.

"Резервна лінія електропередач до Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) в Україні була відновлена, забезпечуючи станцію зовнішньою електрикою, необхідною для охолодження реактора та інших функцій безпеки", – заявили в агентстві.

Нагадаємо, що 11 вересня 2022 року енергоблок №6 ЗАЕС відключили від енергомережі.

Довідка

До цього Запорізька атомна електростанція працює лише одним енергоблоком, який забезпечує власні потреби АЕС в електроенергії.

Через спричинену російськими обстрілами пожежу 5 вересня вимкнулася остання лінія електропередачі, що з'єднувала вузол Запорізької АЕС з енергосистемою України; розвантажений і відключений від мережі енергоблок №6, який живить власні потреби станції.

У разі виникнення потреби у зупинці Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) енергоблок №6 буде зупинено, однак у Держатомрегулюванні не розглядають це як пріоритетний сценарій.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. 4 березня її захопили російські військові, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: