fbpx
Сьогодні
16:13 11 Вер 2022

На Харківщині вже звільнено понад 40 населених пунктів, - ОВА

English version here

Фото: Nataliia Popova

У Харківській області деокуповано понад 40 населених пунктів

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв'ю виданню "Думка".

Він зазначив, що на 200-денної межі військової агресії російської федерації проти Харківської області, проти всього українського народу тривають контрнаступальні дії.

"Ми маємо певний успіх, про який можемо говорити дуже обмежено, однак дуже обнадійливо. У нас звільнена значна частина наших територій Чугуївського району, Куп'янського і Балаклійського районів.

Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району.

Ці населені пункти визначаються вже десятками. На сьогоднішній час ми можемо говорити десь приблизно про 40, але насправді їх значно більше.

Ми просто цю цифру проголошувати не можемо, враховуючи інтереси військової операції наших Збройних Сил, яка наразі триває", наголосив очільник області.

Синєгубов також підкреслив, що загалом на півночі, північно-східному напрямку українські Збройній Сили тримають свої позиції.

"Їх постійно намагається атакувати ворог, намагається прорвати, атакує з усіх видів озброєння. Це і ракетні удари, і реактивні системи залпового вогню, і ствольна артилерія, це авіаудари по наших позиціях.

Враховуючи військову обстановку і той стан на фронті, який я зараз озвучив, ворог не перестає, на жаль, фактично тероризувати місцеве населення, наносити удари по місту Харкову", зазначив голова ОВА.

Він додав, що так само ідуть удари по цивільній інфраструктурі населених пунктів Харківської області.

Контрнаступ ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, у вечірньому зверненні 10 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що з початку вересня Збройні Сили звільнили загарбників вже близько двох тисяч квадратних кілометрів території України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: