fbpx
Сьогодні
14:23 11 Вер 2022

Глава МЗС: Найкраще місце для розмов із путіним – це поле бою

Фото: ukrinform

Найкращий спосіб вести переговори з президентом країни-агресора путіним – це на полі бою

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю Le Journal du dimanche.

Саме так прокоментував бажання президента Франції Емманюеля Макрона залишати відкритими канали зв'язку з путіним Глава Міністерства закордонних справ.

"Президент Макрон має право вирішувати, з ким говорити. Однак досвід нам показав, що найкраще місце для обговорень із путіним – це поле бою", наголосив Кулеба.

"Путіну ви завжди можете телефонувати, це не принесе результатів. Це не має сенсу, бо він – брехун, і я гадаю, що Емманюель Макрон це знає.

Я пам'ятаю надзвичайні зусилля, які він здійснив перед війною, щоб запобігти конфлікту. Не спрацювало. Нічого не вказує, що путін відтоді змінив свою думку чи готовий до переговорів", додав очільник МЗС.

Водночас Дмитро Кулеба погоджується з твердженням французького президента про те, що "в правильний час" Україна може з росією укласти мир шляхом переговорів.

"Будь-яка війна завершується дипломатією. Ще належить побачити, за яких умов ми підійдемо до цього моменту.

В особі переможця? Чи переможеного? Ось що має значення. Ми хочемо сидіти за столом переговорів у становищі переможця. А це вирішується на полі бою", підкреслив Глава МЗС.

Нагадаємо, що Емманюель Макрон навіть після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вважав за необхідне продовжувати говорити з путіним. Через це президента Франції не раз критикували.

На початку серпня у Кремлі заявили, що РФ розглядає Францію як недружню державу, і дискусії між двома лідерами "не потрібні".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: