fbpx
Сьогодні
21:34 10 Вер 2022

Від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів, — Зеленський

Контрнаступ української армії продовжується. Військові з початку вересня звільнили від російських окупантів вже майже 2000 кілометрів території.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває. На цей час у межах активних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території", — сказав глава держави.

Водночас, як зазначив Зеленський, російські окупанти зараз демонструють найкраще, що вміють, — втікають.

"Дякую сьогодні бійцям 15-го Слов'янського полку Національної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку.

Дякую за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто.

Дякую всім нашим захисникам і захисницям, які цими тижнями зробили ще відчутнішим наближення нашої перемоги!" — наголосив він.

Контрнаступ ЗСУ

29 серпня у ЗСУ заявили, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.

А за два дні британська розвідка повідомила, що ЗСУ на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, використовуючи порівняно слабку російську оборону.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: