fbpx
Сьогодні
12:25 10 Вер 2022

Міністр оборони вважає, що ще декілька перемог ЗСУ – і росіяни будуть тікати

Фото: Віталій Носач/РБК-Україна

Після ще кількох навіть невеликих перемог українських військових на фронті і росіяни почнуть відступати

Міністр оборони України Олексій Резніков про це заявив під час інтерв'ю РБК-Україна.

Поки що очільник оборони країни не береться прогнозувати дату закінчення війни.

На питання журналіста, чи довго ще доведеться ще воювати, міністр відповів, що у нього якраз інше чуття (що воювати доведеться недовго – ред.).

"Я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних, нехай незначних, але перемог, і війська росіян будуть бігти.

А вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди їм діватися? І моральний дух… це буде, як лавина, дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться", наголосив Резніков.

Міністр зазначив, що українці вже бачили, як загарбники втікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, коли захисники почали їх звідти витискати.

Він також додав, що росія не має, чим годувати солдатів, заправляти танки, бо ЗСУ відрізають їхні ланцюжки постачання. І нині із застосуванням високоточної артилерії і техніки, є великий шанс, що "ця лавина (втечі окупантів – ред.) полетить швидше".

За слів Резнікова, причин цьому кілька.

  • По-перше, світ раніше сприймав ЗСУ як маленьку радянську армію, яка буде протистояти великій радянській армії, але на ділі все виявилося абсолютно не так.
  • По-друге, російські солдати вірили, що візьмуть Україну за кілька днів, що їх зустрічатимуть з квітами, але їх тут почали убивати.
  • По-третє, у загарбників немає моралі, за що воювати. Тоді як українці знають, що стоять за "свою країну, свою родину і свою землю". В українців "немає іншого варіанту, окрім як вижити як нація, народ, країна і люди".

"Я вам дам критерій мого розуміння завершення цієї війни. Він дуже простий. Їх є два:

  • наші прикордонники на всіх кордонах, визнаних в 1991 році, це такий формально-юридичний.
  • реалістично-життєвий, коли ми з вами зустрінемося в аеропорту "Бориспіль". І ми з вами будемо обговорювати, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок… Це означатиме, що в Україні наступив мир", підкреслив міністр.

Довідка

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: