fbpx
Сьогодні
10:04 10 Вер 2022

Британська розвідка вважає, що росіяни можуть втратити контроль над Куп'янськом

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Наразі відбувається все більша ізоляція російських сил навколо Ізюма і це є загрозою для росії

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії станом на 10 вересня.

Британські розвідники вважають, що така ізоляція може призвести до втрати загарбниками Куп'янська.

У Міноборони Британії нагадують, що українські війська розпочали наступальні дії на півдні Харківської області 6 вересня 2022 року.

Нагадаємо, передові частини вузьким фронтом просунулися до 50 км на територію, яка раніше була під контролем росії.

"Російські війська, ймовірно, були заскочені зненацька. Сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили або оточили кілька міст", повідомляють в огляді.

"Російські сили навколо Ізюма, ймовірно, стають все більш ізольованими. Українські частини тепер загрожують Куп'янську; його захоплення було б значним ударом для росії, оскільки він розташований на шляхах постачання до лінії фронту на Донбасі", наголошує британська розвідка.

У Міноборони Британії зазначають, оскільки українські операції також тривають у Херсоні, фронт російської оборони відчуває тиск як на північному, так і на південному флангах.

Як повідомляла Рубрика, на тлі наступу України на півдні російські командири зіткнулись з дилемою: розгортати оперативні резерви для підтримки свого наступу на Донбасі чи захищатися від українських сил на півдні.

Нагадаємо, за даними ISW, ЗСУ відвоювали близько 2500 квадратних кілометрів у Харківській області під час контрнаступу станом на 9 вересня, повідомили американські аналітики.

Аналітики вважають, ЗСУ можуть зруйнувати російські позиції навколо Ізюма, якщо вони переріжуть російські наземні лінії зв'язку на північ і південь від Ізюму.

У ISW наголосили, що 9 вересня українські війська продовжували наступ на Куп'янськ та на Ізюм та вживають заходів щодо ізоляції російського ізюмського угруповання військ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: