fbpx
Сьогодні
18:08 09 Вер 2022

росіяни готують провокацію з обстрілом шкіл на окупованих територіях України

Фото: СВ

росіяни готують провокацію з обстрілом шкіл на тимчасово захоплених територіях України, щоб звинуватити у цьому українських військових.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє в Телеграмі.

"В ході аналізу інформаційного середовища фахівці ЦПД зафіксували, що починаючи з початку навчального року на ТОТ, рф активно готує підґрунтя для здійснення кривавих провокацій", — зазначили у Центрі.

Зокрема, 31 серпня російське міністерство оборони опублікувало й направило до ООН, міжнародних гуманітарних організацій та Україні адреси і точні координати всіх шкіл, які почали роботу на тимчасово захоплених територіях.

Центр протидії дезінформації застерігає про високу ймовірність вибору загарбниками одного або кількох об'єктів із наданого переліку для здійснення звірств із подальшим звинуваченням у цьому Збройних сил України.

"Таким чином терористи заздалегідь готують для себе інформаційне алібі. Зауважимо, що на відміну від України, окупаційну владу не цікавить безпека маленьких українців, тому в більшості шкіл, що відновили роботу в окупації, навіть не облаштували бомбосховища", — заявили в ЦПД.

Як повідомлялося, за даними Центру протидії дезінформації, кремль готує провокації у Європі з використанням західного озброєння, нібито наданого Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: