fbpx
Сьогодні
11:44 09 Вер 2022

російська авіація вже чотири місяці не літає над Україною, - Повітряні сили ЗСУ

Майже чотири місяці авіація російської федерації не залітає в повітряний простір України, бо відчуває загрозу.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

"Уже майже чотири місяці ворог не залітає в наш повітряний простір – він змінив тактику. Вони зрозуміли, що несуть серйозні втрати на території нашої держави. Як би вони не розповідали в своїх пропагандистських сюжетах, ППО в Україні є. А ППО – це не лише зенітні ракетні комплекси, а й, зокрема, бойова авіація, винищувачі", – сказав Ігнат.

Речник підкреслив, що ворог відчуває загрозу з боку української ППО. Проте щодня застосовує безпілотники для ведення розвідки.

"Україну посилено засобами протиповітряної оборони малого радіусу дії, мова йде про ПЗРК різних типів як радянського, так і закордонного виробництва. Ці засоби ППО мають дальністю від 4,5-7 кілометрів. Тому ворог відчув загрозу для своєї авіації і вирішив не залітати на територію, підконтрольну нашим силам ППО. Ворог застосовує безпілотники, які можуть залітати навіть вглиб нашої країни і проводити розвідку. Їх чимало збивають щодня. Ворожа авіація працює ближче до переднього краю, де завдає ракетно-бомбових ударів по позиціях військ, техніки", – сказав він.

Також речник Повітряних сил з посиланням на інформацію ГУР повідомив, що у росії лишилося 40% крилатих ракет та до 25% "Іскандерів".

"За даними нашого Головного управління розвідки, у росіян лишилося 40% крилатих ракет, а "Іскандерів" – 20-25%. У будь-якому випадку ця зброя в них залишається. Адже не може держава-агресор, якій нібито загрожують з усіх сторін, залишитися без цих ракет. До того ж, "Калібри" та "Іскандери" можуть нести тактичну ядерну зброю. Вони не можуть все випустити по Україні і залишитися ні з чим", – сказав речник.

Він додав, що росія неодноразово застосовувала проти України ракети "Кинджал". Але скільки саме разів – невідомо, бо інформація відрізняється. За одними джерелами – тричі, за іншими – 10-15 разів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: