fbpx
Сьогодні
20:25 09 Вер 2022

Українські дівчата розроблять містобудівні проєкти для зруйнованих міст, – Олена Зеленська

Громадська організація STEM is FEM запускає освітній онлайн-курс "Урбаністика", де навчатиме українських дівчат віком від 15 до 22 років, як відбудовувати зруйновані війною міста.

Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська у Telegram. 

Всього організатори оберуть 50 учасниць. Протягом чотирьох місяців дівчата отримуватимуть знання з планування та розвитку міських територій. Заявку на участь можна подати до 30 вересня, виконавши відбіркове завдання на сайті.

В кінці курсу учасниці розроблять містобудівні проєкти для зруйнованих українських міст, а журі обере з них 10 найкращих. Для того, щоб втілити їх у життя, проєкти доопрацюють спеціалісти з містобудування та архітектури. 

Після цього STEM is FEM пітчитиме запропоновані проєкти місцевим громадам, органам місцевого самоврядування, бізнесам, міжнародним фондам чи організаціям, які інвестують у розвиток України.

За словам організаторів, ця ініціатива дозволить врахувати голоси дівчат та жінок при плануванні сучасних українських міст. До того ж, вона мотивуватиме юне покоління залишатися в Україні та вкладатися в її розвиток.

Як розповідає ініціатор STEM is FEM, український ІТ-підприємець та засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв, питання відбудови українських міст актуальне вже зараз. До його вирішення вже потрібно залучати людей, а особливо молоде покоління, зауважує він. 

Олена Зеленська додала на своїй сторінці: "Рада бачити, як проєкт з відбудови українських міст одночасно працює і в напрямку рівності, і, сподіваюся, безбар'єрності міського простору".

Освітній онлайн-курс з урбаністики втілюється в рамках програми "Мріємо та діємо", яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: