fbpx
Сьогодні
18:49 09 Вер 2022

Один із десантно-штурмових полків росії припинив існування, – розвідка

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Через контрнаступ Сил оборони України військові рф змушені втікати на вкрадених у мирних жителів велосипедах, а один із десантно-штурмових полків російської федерації припинив існування.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що через контрнаступ Сил оборони на кількох напрямках війська рф шукають способи безпечного виходу з бойових дій та можливих оточень.

Зокрема, за даними розвідки, загарбники з 202-го окремого мотострілецького полку, що перебувають у Харківській області, відійшли з позицій та перемістилися в найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів і зв'язку, тож бійці телефонують рідним із проханнями зв'язатися з командуванням і з'ясувати, куди їм рухатися, а дехто просить дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх з території України.

"Окупанти намагалися чинити спротив наступу на Харківському напрямку, обстрілюючи позиції ЗСУ з танків та важкої вогнеметної системи «Солнцепек». Втім, зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли", — зазначили в ГУР.

За інформацією розвідки, загарбники скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту й техніки, через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій військові рф використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери, багато хто йде пішки.

Водночас на Дніпропетровському напрямку ворог намагається утримати позиції, тоді як зростає невдоволення новим підкріпленням – більшості «новобранців» 55-60 років.

Щоб утримати позиції в Херсонській області, з території російської федерації були підвезені «свіжі» солдати. Утім, за даними ГУР, поповнення категорично відмовляється брати участь у наступальних бойових діях.

Також встановлено, що 237-ий гвардійський десантно-штурмовий полк рф припинив своє існування у зв'язку із загибеллю або пораненням всіх військовослужбовців. Значна частина з тих, хто вижив, перебувають у вкрай тяжкому стані.

Натомість кремлівські медіа поширюють інформацію про те, що контрнаступ ЗСУ нібито є фейковою «піар-акцією». За інформацією розвідки, пропагандисти намагаються переконати громадян рф, що всі повідомлення про контрнаступ – це «показовий виступ» для Європи та цивілізованого світу, а все надане західне озброєння й військова техніка буцімто "продані невідомим покупцям".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: