fbpx
Сьогодні
16:08 09 Вер 2022

Німеччина планує передати Україні кілька мостоукладальних машин BIBER та танків Gepard

English version here

Photo: Wikipedia

Зенітні самохідні артилерійські установки Gepard будуть поставлені Україні зі складів промислових підприємств, питання щодо їх оснащення ще вирішуватиметься.

Про це сказав журналістам у Берліні представник пресслужби Міноборони ФРН Давід Гельмбольд.

""Гепарди" багато років не стоять на озброєнні Бундесверу, це означає, що немає необхідності заміняти їх, вони надаватимуться з запасів промисловості", – сказав Гельмбольд.

Водночас він не конкретизував, коли ця техніка буде передана ЗСУ.

Коментуючи можливість оснащення цих машин, він зазначив, що є різні можливості та системи, наприклад, встановити на них обладнання ППО або інше. Конкретні питання будуть обговорені в межах НАТО зі союзниками, зауважив Гельмбольд.

Раніше міністр оборони Крістіне Ламбрехт за результатами зустрічі на авіабазі в Рамштайні заявила, що "друга партія зенітних танків Gepard буде поставлена незабаром".

Крім того, за її словами, невдовзі має бути поставлений і мостоукладальний танк Biber.

Міністр також зазначила, що Німеччина передасть Україні "зимовий пакет": електрогенератори, термоодяг, їжу та польове спорядження.

Глава німецького Міноборони згадала також про програму підготовки українських військових, яка здійснюватиметься разом із Нідерландами. Спектр навчальних курсів у найближчі місяці буде розширено з урахуванням потреб ЗСУ. У цьому контексті Ламбрехт оголосила про нову ініціативу – заходи з розмінування. Українські військові навчатимуться виявляти міни і знімати міни-пастки у містечку Штеттен-ам-Кальтен-Маркт, а також отримають необхідне обладнання.

"Це свідчить про те, що ми підтримуємо Україну дуже широко, дуже інтенсивно", – підкреслила Ламбрехт.

Згідно зі списком "Військова допомога Україні" на сайті німецького уряду, ФРН планує поставити Україні 16 броньованих мостоукладальних машин BIBER і 10 зенітних танків GEPARD, а також близько 6000 боєприпасів до них.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: