fbpx
Сьогодні
14:22 08 Вер 2022

Країни Балтії з 19 вересня запроваджують обмеження на в'їзд для громадян рф з шенгенськими візами

Країни Балтії з 19 вересня запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для російських громадян з шенгенськими туристичними візами

Про це повідомили члени уряду Естонії на прес-конференції у четвер, пише ERR.

"Разом із Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в'їзд громадян росії, метою яких є туризм.

Сьогодні ми разом із прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне", заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

Урядовиця виділила питання безпеки як одну з причин введення обмежень на в'їзд, оскільки Естонія не може контролювати всіх, хто прибуває.

Прем'єр-міністерка зауважила, що обмеження повинні передбачати винятки для тих, хто відвідує членів сім'ї, дисидентів та власників посвідок на проживання.

Каллас також зазначила, що оскільки авіасполучення було призупинено через введені проти росії санкції, на прикордонні з росією країни лягло дуже велике навантаження.

Глава МЗС Естонії повідомив, що балтійська країна закриє в'їзд для російських туристів з 19 вересня.

"Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо у правовому полі. У ніч з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в'їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян РФ, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу", сказав міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Як повідомляла Рубрика, глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс напередодні повідомив що Литва, Латвія та Естонія домовились суттєво обмежити в'їзд росіян, у яких є чинні шенгенські візи.

У вівторок Європейська комісія оприлюднила пакет проєктів рішень про зміну візових правил для громадян РФ.

Нагадаємо, за підсумками обговорення 31 серпня міністри закордонних справ ЄС вирішили повністю зупинити угоду про спрощення візового режиму з РФ.

А також доручили Єврокомісії подумати, що робити з мільйонами чинних віз росіян.

Міністри також погодились, що країни-сусідки РФ можуть вживати індивідуальні кроки для обмеження в'їзду росіян.

Як повідомляла Рубрика, східні країни ЄС, які є сусідами з росією, погрожують прийняти "національні заходи", щоб скоротити кількість російських громадян, які в'їжджають у їхні країни.

Зазначимо, що Верховна рада України 6 вересня звернулася до Європейського Союзу з проханням скасувати видачу та вже отримані туристичні візи громадян Російської Федерації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: