fbpx
Сьогодні
15:27 08 Вер 2022

ЗСУ просунулися в глибину оборони противника на Харківському напрямку до 50 км

Фото: Євген Малолетка/АП

На Харківському на Південнобузькому напрямках напрямках українські Сили оборони повернули під контроль уряду вже понад 700 квадратних кілометрів

Про це повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 8 вересня.

"В рамках проведення оборонної операції на харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Нацгвардії та іншими силовими структурами ведуть активні бойові дії на визначених напрямках…

Загалом наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від 2 до декількох десятків кіометрів. Звільнено низку населених пунктів.

Загальна площа території, повернутої під контроль України, на Харківському на Південнобузькому напрямках скаладає понад 700 квадратних кілометрів", підкреслив заступник.

З його слів, на даний час військові частини вклинились в оборону противника на Харківському напрямку – на глибину до 50 кіломерів. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів.

В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів.

На Краматорському напрямку підрозділи ЗСУ покращили своє тактичне положення, просунулись в глибину до 2 кілометрів.

В ході ведення наступальних дій на Слов'янському напрямку підрозділи 103 окремої бригади ТРО разом з підрозділами 15-го полку НГУ просунулися в глибину на 3 кіометрів та звільнили населений пункт Озерне.

Як повідомив бригадний генерал, Угруповування Сил оборони продовжує ведення активних дій і на Херсонському напрямку. Відбуваються бої з метою покращення положення по лінії фронту. Противник частково деморалізований, однак продовжує чинити опір.

Нагадаємо, що ЗСУ успішно відбили атаки загарбників в районах населених пунктів Костянтинівка, Дібрівне, Григорівка, Зайцеве, Майорськ, Миколаївка Друга, Первомайське та Кам'янка.

Як повідомляла Рубрика, з початку військової російської агресії ЗСУ знищили 51 250 російських військових, крім того за добу було збито 2 літаки та 2 гелікоптери та знешкоджено 15 танків.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: