fbpx
Сьогодні
20:39 07 Вер 2022

Зброя Північної Кореї навряд чи допоможе росії у війні з Україною, – АР

English version here

Велика кількість озброєння та боєприпасів, які російська федерація збирається купити у Північної Кореї, навряд чи може істотно допомогти росії у її війні проти України.

Про це йдеться у статті АР.

У статті зазначається, що росія, ймовірно, звернулася до КНДР, оскільки Північна Корея зберігає значні запаси снарядів, які є сумісними з російськими артилерійськими системами.

"Північна Корея може бути найбільшим джерелом сумісних застарілих артилерійських боєприпасів за межами росії", — сказав Джозеф Демпсі, науковий співробітник з оборонного та військового аналізу Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

Він також додав, що запаси артилерійських снарядів Північної Кореї можуть перевищувати можливості російського ВПК по виробництву боєприпасів.

Згідно з оцінками Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Північна Корея має на озброєнні близько 20 тисяч артилерійських систем, включаючи реактивні системи залпового вогню – кількість, яку Демпсі описав як "значно більше, ніж у будь-якій іншій країні світу".

Лі Ілву, експерт Корейської оборонної мережі в Південній Кореї, сказав, що і Північна, і Південна Кореї, розділені вздовж найбільш укріпленого кордону в світі протягом більш ніж 70 років, зберігають десятки мільйонів артилерійських снарядів кожна.

За його словами, Північна Корея, швидше за все, продаватиме росії старіші снаряди, які вона хоче замінити на новіші для систем залпового вогню або складних ракет на своїх прифронтових військових базах.

Але старі артилерійські системи КНДР, які, ймовірно, постачатимуться в росію, мають репутацію низької точності.

Зокрема, Брюс Беннетт, старший експерт з безпеки каліфорнійської корпорації Rand, зазначив, що під час артилерійського обстрілу КНДР південнокорейського острова Йонпйон у 2010 році, внаслідок якого загинуло четверо людей, лише 80 із 300-400 одиниць снарядів, які випустила Північна Корея, вразили цілі.

"Це жалюгідна продуктивність артилерії. росіяни можуть отримати такий же досвід, що їх не дуже порадує", – сказав він.

Інший експерт, Лі Ілву, додав, що близько половини випущених збройними силами КНДР під час цього обстрілу снарядів впали у воду, навіть не досягнувши острова.

Що стосується можливості постачання Північною Кореєю росії більш точного озброєння, зокрема, балістичних ракет, то аналітик сеульського Інституту політичних досліджень Асан Янь Ук вважає таку ймовірність невисокою, оскільки, за його словами, КНДР вважає балістичні ракети вирішальними у своїй військовій стратегії щодо Вашингтона та Сеула.

Ще одним фактором, який може стати на заваді постачання Північною Кореєю росії балістичних ракет, є несумісність північнокорейських ракет з російськими пусковими установками, зазначив військовий експерт Сеульського форуму оборони та безпеки Шін Чонгву.

Загалом фахівці сходяться на думці, що закупівля росією озброєння та артилерійських снарядів у КНДР не зможе істотно змінити хід війни в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: