fbpx
Сьогодні
20:26 07 Вер 2022

Українська розвідка володіє повною інформацією про ситуацію на ЗАЕС

Фото: Getty Images

Українська розвідка володіє повною інформацією про те, що відбувається на території окупованої ЗАЕС.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чи володіє розвідка інформацією про ситуацію в тилу противника та на Запорізькій АЕС.

"Так, володіємо (інформацією – ред.). Володіли весь цей час до початку повномасштабного вторгнення і весь період відстежуємо і самостійно власними силами і засобами, і завдяки обміну з нашими союзниками і партнерами. Тому про ворога і окупанта нам відомо майже все – і про його наміри, навіть ті, які поки що навіть не починали втілюватись в життя. Що стосується Запорізької АЕС, то відомо. Ми чітко бачимо дії ядерного терориста, яким є російська федерація.

Ми бачимо дії, які порушують гуманітарне право, несуть загрозу для життя мирного населення – це і катування, і так звані фільтраційні заходи, що по суті є актами геноциду, це примус і терор співробітників і цивільного персоналу станції, це обстріли цивільних об'єктів, які ведуться з території станції і на весь світ показані відеокадри, фотозйомка про те, як окупанти завозять військову техніку на територію ЗАЕС. Про те, як ведуться обстріли з території ЗАЕС системами залпового вогню, запускаються безпілотники. Тобто так, Україна і світ інформацією володіють і вживають необхідних заходів", – зазначив Юсов.

Довідка

Зараз Запорізька атомна електростанція працює лише одним енергоблоком, який забезпечує власні потреби АЕС в електроенергії.

Через спричинену російськими обстрілами пожежу 5 вересня вимкнулася остання лінія електропередачі, що з'єднувала вузол Запорізької АЕС з енергосистемою України; розвантажений і відключений від мережі енергоблок №6, який живить власні потреби станції.

У разі виникнення потреби у зупинці Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) енергоблок №6 буде зупинено, однак у Держатомрегулюванні не розглядають це як пріоритетний сценарій.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. 4 березня її захопили російські військові, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: