fbpx
Сьогодні
16:16 07 Вер 2022

Рішення дня: В Україні запустять єдину систему екстреної допомоги "112"

Номер "112" буде єдиним для виклику всіх надзвичайних служб — від швидкої допомоги до пожежників.

Про це пише пресслужба партії "Слуга народу".

У чому проблема? 

В умовах воєнного стану важливо швидко реагувати на небезпечні ситуації та надавати екстрену допомогу населенню. Так, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну і по теперішній час навантаження на служби екстреної допомоги зросло на 45%.

Яке рішення? 

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7581, що передбачає впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

"Серед причин, які не дозволяли підвищувати ефективність надання такої допомоги, була відсутність єдиного центру координації між різними оперативно-диспетчерськими службами (101, 102, 103, 104). Саме тому створення єдиного центру прийняття та обробки екстрених комунікацій дозволить забезпечити належний рівень надання населенню такої допомоги", – переконаний народний депутат "Слуги Народу" Олег Бондаренко.

Як це працює?

Коли трапилась ситуація, яка загрожує життю або здоров'ю людей чи зашкодить навколишньому середовищу, то громадяни зможуть використовувати для виклику єдиний телефонний номер 112.

Також екстреним службам буде надано право автоматично отримувати інформацію про місцеперебування абонента (геолокаційні дані), а також постачальники електронних комунікацій будуть зобов'язані надавати таку інформацію на вимогу екстрених служб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: