fbpx
Сьогодні
08:34 07 Вер 2022

Представники рф намагалися тиснути на голову МАГАТЕ під час підготовки звіту щодо ситуації на ЗАЕС, - Кислиця

English version here

Фото ukrinform.ua

Росіяни намагалися тиснути на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі під час підготовки про ситуацію на ЗАЕС

Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації на ЗАЕС, якого цитує "Укрінформ".

"Цікаво спостерігати в цьому залі, як російський посланець ниє, що йому забракло часу належним чином вивчити опублікований звіт МАГАТЕ, ніби це не сама росія так терміново скликала цю зустріч (Радбезу ООН – ред.)…

Єдине, що пояснює цю російську метушню, – це спроба чинити тиск на генерального директора МАГАТЕ Гроссі та його команду, коли вони ще готували звіт", наголосив постпред України.

Кислиця повідомив, що російському предстаснику не вдалося виконати цей план і документ було опубліковано ще до засідання РБ.

Після цього "російський посланець відчайдушно намагався маніпулювати звітом, який, як він сам зізнався, йому забракло часу вивчити".

Довідка

Нагадаємо, що 1 вересня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі.

5 вересня чотири з шести учасників місії МАГАТЕ завершили роботу та покинули територію Запорізької АЕС, на станції лишилося двоє представників організації.

6 вересня МАГАТЕ оприлюднило звіт про радіаційну безпеку в Україні, де зокрема поділилося даними про візит місії на ЗАЕС.

Члени місії підтвердили, що росія розмістила військовий персонал, транспортні засоби та обладнання в різних місцях Запорізької АЕС.

Мова йде кілька військових ваговозів на першому поверсі турбінних залів у енергоблоках 1 і 2. Також МАГАТЕ зафіксувало присутність експертної групи "Росатома".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: