fbpx
Сьогодні
10:45 07 Вер 2022

Нідерландське місто стало першим у світі, де заборонили рекламу м’яса в громадських місцях: навіщо це рішення

Рекламу мʼяса заборонять у автобусах Гарлема, на екранах та сітілайтах у громадських місцях.

Про це пише The Guardian.

У чому проблема? 

Недавні дослідження показують, що глобальне виробництво продуктів харчування відповідає за одну третину всіх викидів планети. Ба більше, виробництво м'ясних продуктів дає вдвічі більше забруднення, ніж під час виробництва продуктів рослинного походження.

Яке рішення?

Місто Гарлем у Нідерландах стане першим у світі, яке заборонить рекламу м'яса в громадських місцях, щоб зменшити споживання та викиди парникових газів. Під забороною також опиниться реклама споживання викопних видів палива — наприклад, автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння та авіарейсів на свята.

Як це працює?

Рекламу мʼяса заборонять у автобусах Гарлема, на екранах та сітілайтах у громадських місцях. Така норма набере чинності у 2024 році. Рішення вже спричинило обурення у виробників та продавців м'яса. Вони вважають, що муніципалітет «заходить надто далеко, кажучи людям, що для них найкраще».

"Ми не про те, щоб вказувати людям, що пекти і смажити на власній кухні. Якщо люди хочуть продовжувати їсти мʼясо — чудово. Але ми не можемо говорити про кліматичну кризу та спонукати людей купувати продукти, виробництво яких частково є її причиною. Звичайно, багато хто вважає це рішення обурливим та лобістським, але є багато людей, які вважають його правильним!" — розповіла ініціаторка закону Зіггі Клазес із партії GroenLinks.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: