fbpx
Сьогодні
16:55 06 Вер 2022

Рішення дня: “ЛУН Місто” запускає ініціативу для допомоги зруйнованим будинкам у Бучі, Ірпені та Гостомелі

Проєкт запустив цю ініціативу, щоб привернути увагу до історій цих будинків і допомогти їхнім мешканцям зібрати донати на відбудову

Про це пише The Village.

У чому проблема?

74% новобудов Бучі, Гостомеля й Ірпеня пошкоджені через вторгнення росії. Багато сімей залишились без даху над головою. 

"Якщо до зими ми не зробимо дах, то ті 130 сімей, які жили до війни в нашому будинку, доведеться розселити", – пояснює мешканець та голова ОСББ ЖК MunHausen Анатолій Лютко. 

Яке рішення?

Проєкт міських досліджень «ЛУН Місто» запустив ініціативу «Будинки війни», з допомогою якої можна донатити на відбудову будинків у Бучі, Гостомелі й Ірпені.

Кожен із постраждалих будинків має свій кошторис на відбудову. Частину грошей мешканці зібрали власними силами і відремонтували вікна, двері. Для того, щоб відремонтувати дах, стіни й вентиляційні канали житлового комплексу на Мечникова треба 1 300 000 гривень. А пережити зиму будинок і його мешканці можуть тільки, якщо зроблять ремонт.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ЛУН (@lun.ua_)

Як це працює?

Громада будинку працює із забудовником та міською владою, щоб максимально прискорити процес відбудови. Мешканці вже відновлюють будинок власним коштом, але для того, щоб повернути його до початкового стану, потрібне залучення більшої кількості коштів. На сайті ініціативи «Будинки війни» є історії будинків і карта пошкоджень Київщини. Під кожною історією є реквізити для допомоги конкретному будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: