fbpx
Сьогодні
21:41 06 Вер 2022

Кулеба заявив, що Україна продовжить вимагати, щоб рф визнали державою-спонсором тероризму

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Україна буде вимагати визнання росії державою-спонсором тероризму і не вважає, що неготовність адміністрації президента США Джо Байдена до цього означає, що таке рішення ніколи не може бути ухвалене.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

"Ми вимагали, вимагаємо і будемо вимагати визнання росії державою-спонсором тероризму. Те, що наразі адміністрація Байдена не готова ухвалити таке рішення, не означає, що воно ніколи не може бути ухвалене. Ми працюватимемо над тим, щоб росію визнали тим, ким вона насправді є", – сказав він.

Кулеба зауважив, що починаючи з 24 лютого Україна неодноразово, і не лише у відносинах зі США, проходила цей процес, коли спочатку чула «ні», але потім зрештою рішення ухвалювалися, зокрема це стосувалося і надання допомоги, і ухвалення санкцій.

"Тому я переконаний, що робота з Америкою на цьому напрямі продовжиться, і ми надзвичайно вдячні Сполученим Штатам за все, що вони зробили і продовжують робити для України. Тут лідерство Президента Байдена є очевидним, але в цьому конкретному питанні ми не відступимо і будемо надалі наполягати на своєму, тому що це дійсно було б правильним рішенням", – підсумував міністр.

Глава МЗС також вважає, що переговори і статус держави-спонсора тероризму в міжнародних відносинах цілком можуть співіснувати. Він навів приклад Ірану.

"Прямо зараз на наших очах ведуться перемовини між Іраном, Європейським Союзом та Сполученими Штатами щодо ядерної угоди. Буквально на днях міністр закордонних справ Ірану заявив, що Сполученим Штатам передані пропозиції іранської сторони щодо угоди. Як бачите, одне іншого не виключає", – акцентував Кулеба.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: