fbpx
Сьогодні
10:57 05 Вер 2022

Прем'єр-міністр України вважає, що ЄС має повністю припинити видачу віз росіянам

English version here

фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає недостатнім рішення Європейського Союзу про призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією.

Про це він сказав в інтерв'ю Politico.

"Поки росія веде терористичну війну, видачу віз має бути припинено або призупинено", — заявив Шмигаль.

Очільник українського уряду розкритикував рішення міністрів закордонних справ країн ЄС про призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією від 2007 року — крок, який зробить візовий процес більш обтяжливим і дорогим, але не скасує його повністю.

"Цього недостатньо. Ми вважаємо, що не тільки не має бути так званої заяви на отримання візи, але потрібно вжити жорсткіших санкцій щодо туристів і студентів", — зазначив прем'єр.

Відповідаючи на запитання, чи слід карати простих росіян і студентів за «війну путіна в Україні», Шмигаль зазначив, що 85 відсотків росіян підтримують путіна та війну.

«Люди повинні знати, що, підтримуючи путіна та його агресію, вони повинні платити за цю підтримку», — сказав він.

Глава українського уряду також розповів, як саме, на його думку, заборона видачі віз росіянам може допомогти змінити суспільну думку в росії.

"Замість того, щоб туристи або студенти їздили в Європу насолоджуватися життям або вчитися, вони повинні залишатися в своїй країні і розповідати своїм сусідам, родичам, своєму оточенню те, як Європа насправді бачить росію. Це має бути як холодний душ для всього російського суспільства — дати йому зрозуміти наслідки того, що вони роблять в Україні", — зазначив він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: