fbpx
Сьогодні
15:50 05 Вер 2022

Після шквалу критики: в Австралії зафарбували скандальний мурал

English version here

Австралійський художник Пітер Сітон (псевдонім CTO), після шквалу критики вибачився й замалював свій скандальний мурал, на якому були зображені в обіймах воїн ЗСУ та російський загарбник.

Про це повідомляє BBC.

За словами Сітона, мурал символізував заклик до мирного врегулювання російсько-української війни.

Проте, після шквалу критики, Сітон вибачився за свою роботу, сказавши, що вона була «незграбною», і він "не думав, що її сприймуть так погано". Художник додав, що не спав до третьої години ранку, аби зафарбовувати фреску.

Критики мурала заявили, що художня робота створює хибну моральну еквівалентність між Україною та росією, й порівняли фреску з російською пропагандою.

"Що б люди подумали, якби на муралі були зображені ґвалтівник і жертва, що обіймаються? Спроба бути "справедливим" і прийняти фальшивий наратив про те, що «все, що нам потрібно, це мир» у цьому випадку підтримує зло", – заявив співголова Федерації українських організацій Австралії Стефан Романів.

Навіть більше, посол України в Австралії Василь Мирошниченко заявив, що ця художня робота є вкрай образливою для всіх українців.

Місцева мистецька організація Art4Ukraine Australia заявила, що вже висловлювала своє занепокоєння з приводу мистецького твору ще до початку його створення, й була шокована, побачивши його результат.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: