fbpx
Сьогодні
13:50 04 Вер 2022

Зеленський відповів на петицію про легалізацію еротичної продукції в Україні

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій закликали легалізувати в Україні порно та еротику

Про це йде мова на сайті глави держави.

Як зазначають, Глава держави попросив опрацювати це питання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Зеленський також нагадав, що Конституція України гарантує право на свободу думки, слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Він також нагадав, що в Україні існує закон "Про захист суспільної моралі", який забороняє виробництво та обіг предметів та продукції порнографічного характеру.

Водночас продукція еротичного характеру дозволена в Україні виключно за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством.

Глава держави зазначив, що саме уряд забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру.

Відтак президент звернувся до Шмигаля з проханням доручити опрацювати це питання та поінформувати про результати розгляду автора звернення.

Нагадаємо, що петицію зареєстрували 4 липня, а станом на 4 вересня серпня вона вже набрала понад 25,5 тисячі голосів. Її автором є Тарас Сіромський.

Він аргументує своє звернення тим, що більшість розвинених країн не мають заборон на порнографічну діяльність. А ще переконаний, що заборона не має жодного сенсу.

"Сам закон дуже узагальнений і дає простір на його трактування по різному. Зокрема, він погано пояснює, де еротика у мистецтві, а де еротика як порно і була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії", пише автор у своїй петиції.

Він також нагадав, що правоохоронці нині витрачають бюджетні гроші для пошуку виробників порнографії, що передбачає, зокрема, купівлю цього контенту та проведення експертиз.

"… навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти від українок для підтримки українських солдатів на фронті. Виходить, що ці дівчата, всі OnlyFans і вебкам-моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ, автоматично підпадають під кримінальну відповідальність", наголошують в петиції.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: