fbpx
Сьогодні
10:12 04 Вер 2022

До спеціалізованих клінік ЄС доправили ще 38 постраждалих українців, - МОЗ

МОЗ та Єврокомісія евакуювали на лікування до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини ще 38 українців, які постраждали у війні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Міністерства охорони здоров'я.

"В евакуаційних групах були особи з мінно-вибуховими травмами та з онкологічними захворюваннями з Івано-Франківська, Одеси та тих прифронтових територій, де наразі тривають активні бойові дії.

Всі ці пацієнти направлені за кордон для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації", наголошують у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги транспортують пацієнтів від лікарні у прифронтовій зоні через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі.

Потім українських пацієнтів спеціальний авіатранспорт або ж повітряні госпіталі доправляють у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Завдяки співпраці МОЗ з міжнародними партнерами на лікування до клінік Європи від перших днів повномасштабної війни евакуйовано 1600 постраждалих українців.

У МОЗ нагадали, що тяжкохворі українці або ж ті, хто дістав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на участь у Програмі медичної евакуації.

Для цього слід заповнити відповідну заявку.

Як повідомляла Рубрика, 1 вересня у польському місті Жешуві відкрили спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: