fbpx
Сьогодні
21:04 04 Вер 2022

Чи будуть українські діти вчитися у підвалах, — дослідження

Напередодні початку нового навчального року в Україні дослідницька компанія Gradus Research завершила сьому хвилю дослідження соціально-політичних та міграційних настроїв українців під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке проводить за фінансової підтримки Європейського Союзу та в партнерстві з Центром Економічного Відновлення.

Результати опитування демонструють, що батьки прагнуть відправити дітей в українські школи, але більшість обирає дистанційне навчання.

59% українців з дітьми 6-17 років не готові відправити свою дитину на очне навчання у школі, тільки дистанційне, а 26% — готові це зробити.

Лише 4% мешканців Сходу та 2% зовнішніх мігрантів не збираються відправляти своїх дітей до української школи, обираючи замість цього навчання за кордоном.

Чи будуть українські діти вчитися у підвалах — дослідження

Мешканці Заходу частіше за мешканців інших регіонів готові віддавати своїх дітей на очне навчання (37% vs 26%), тоді як мешканці Півночі частіше обирають дистанційний варіант навчання для своїх дітей (77% vs 59%).

Серед основних причин готовності віддати дитину на очне навчання в українській школі батьки називають потребу в живому спілкуванні з однолітками (72%) і вчителями (70%), а також низьку якість дистанційної освіти (59%). 15% респондентів обирають очне навчання через те, що їм немає з ким залишити дитину у випадку справ/роботи.

Що ж до причин, які змушують українців обирати дистанційну форму навчання для своїх дітей, найчастіше звучать відсутність облаштованих безпекових місць/укриттів у школі (59%), хвилювання, коли дитина не поруч (48%) та переконання, що вчителі не підготовлені до можливих кризових ситуацій (26%).

Чи будуть українські діти вчитися у підвалах — дослідження

Більшість опитаних, що не готові відправити дітей на очне навчання, зазначають, що вони будуть готові це зробити за умови закінчення війни (59%). Серед інших умов, які згадують респонденти — наявність бомбосховища (13%), безпека загалом (8%) та відсутність ракетних обстрілів (6%).

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку за фінансової підтримки Європейського Союзу та у партнерстві з Центром Економічного Відновлення. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення дослідження: 1 хвиля — 20-22 травня, 2 хвиля — 3-6 червня, 3 хвиля — 17-20 червня, 4 хвиля — 1-4 липня, 5 хвиля — 15-18 липня, 6 хвиля — 29 липня – 1 серпня, 7 хвиля — 12-15 серпня. Розмір вибірки у 7 хвилі —  2005 респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: