fbpx
Сьогодні
09:38 03 Вер 2022

Війська рф обстріляли із ЗРК С-300 Харківщину, на Луганщині ЗСУ відбили атаки з трьох напрямків, - дані ОВА

Фото: Telegram/ Валентин Резніченко

У Луганській області протягом доби 2 вересня українські сили успішно відбили атаки з трьох боків

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт глав ОВА.

Дніпропетровщина

Наші захисники збили усі 5 ворожих крилатих ракет, які летіли на Дніпро.

У Нікопольському районі ворог обстріляв сам Нікополь та Марганець. Люди не постраждали.

У Марганці є пошкоджені житлові будинки, автівки та газогони. У Криворізькому районі під вогонь потрапила Широківська громада. Є руйнація будинків. Люди не постраждали.

Харківщина

Уночі росіяни вдарили із комплексу ЗРК С-300 в Новобаварському районі. Пошкоджена школа, ракета влучила в землю поруч з адмінбудівлею, вибиті вікна. Постраждалих немає.

По області загарбники протягом доби обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівській райони. Є постраждалі серед цивільних, протягом доби госпіталізували 6 людей.

Луганщина

За ніч на Бахмутському напрямку ворог двічі здійснював штурмові дії.

Росіяни завдали двох ракетних ударів по наших позиціях, по шість разів застосували РСЗВ та міномети, обстріли з мінометів. Один раз — танк.

Сили оборони успішно відбили атаки з трьох боків. Наступальними діями підрозділи так званих кадировців росіяни намагаються просунутися в напрямках населених пунктів Зайцеве та Майорськ, бойові дії тривають.

Донецька область

Уночі — ракетні удари по Слов'янську, селищу Билбасівка та Краматорську. Пошкоджені промислові об'єкти та приватні будинки.

За добу обстріляні:

  • Авдіївка (житловий сектор, ПрАТ "АКХЗ");
  • с. Іванівське (фермерське господарство );
  • Курахове (околиці).

За добу по області — троє загиблих, троє поранених. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина

Сьогодні зранку, орієнтовно о 04:20, у м. Вознесенськ пролунав вибух. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальну інформацію уточнюють. Вчора ввечері — обстріли за межами с. Степове Широківської громади. Постраждалих немає.

Продовжуються обстріли Березнегуватської громади. Так, протягом минулої доби було обстріляно прилеглі території смт Березнегувате, сіл Любомирівка, Новогригорівка та Велике Артакове. Інформацію щодо наслідків уточнюють.

Херсонщина

Російські військові продовжують обстріл не лише окупованих, а й звільнених ЗСУ територій. Важкою залишається ситуація у Бериславському та Каховському районах, десятки сіл знаходяться на лінії фронту та дуже пошкоджені.

Жителі області також неодноразово бачили запуск ворожої техніки з боку Криму, спостерігаються запуски по сусіднім регіонам з самого Херсона. Натомість ЗСУ продовжують надавати влучні удари по важливим стратегічним об'єктам, які загарбники використовують у своїх цілях.

В ефірі своїх пропагандистських ЗМІ окупанти заявляють про те, що ЗСУ має намір розбити всі церкви області, а також залякують батьків, які не віддали дітей до шкіл.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Кіровоградщині, Запоріжжя, Полтавщині, Сумщині, Чернігівщині, Київщині та Житомирщині.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: