fbpx
Сьогодні
12:39 03 Вер 2022

У столиці України запровадять оплату проїзду банківською карткою в усіх видах транспорту

Фото Freepik

Влада столиці підтримала петицію про запровадження оплати за проїзд банківською карткою в усіх видах громадського транспорту

Про це пише Рубрика, посилаючись на розділ "Петиції" на сайті КМДА.

Зазначимо, що відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та була розглянута мером Віталієм Кличком.

Нагадаємо, у петиції, створеній Олександром Шейком, зазначали, що у Києві при проїзді в тролейбусах та автобусах немає можливості придбати паперовий квиток на всіх зупинках або в салоні транспорту.

Це стосується і транспортної карти.

До того ж квиток в додатку "Київ Цифровий" є ненадійним засобом оплати, оскільки він вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. А гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно.

Віталій Кличко у відповіді на петицію повідомив, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати за проїзд банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, покладено на оператора Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

"Технічні засоби АСОП, які на сьогодні встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства "Київпастранс", технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками", підкреслив очільник міста.

Нагадаємо, що у Києві з 16 травня відновлено оплату за проїзд у метро та наземному комунальному транспорті.

У Києві тимчасово відмінили плату за паркування автомобільного транспорту на муніципальних майданчиках, інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: