fbpx
Сьогодні
11:11 02 Вер 2022

У військових навчаннях "Восток-2022" залучено не 50, а не більше 15 тисяч військових, - розвідка Британії

Замість заявленої російською владою цифри у 50 тисяч військовослужбовців, які мають взяти участь у спільних з Китаєм, Індією та кількома іншими країнами військових навчаннях «Восток-2022», насправді до них залучено не більше 15 тисяч.

Про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

"Попри війну в Україні, 1 вересня російські військові розпочали спільні стратегічні навчання «Восток-2022», які стануть кульмінацією у військових навчаннях цього року. росія публічно заявляла, що в них візьме участь 50 тисяч військових, однак навряд чи цього року буде активно задіяно більше ніж 15 тисяч військовослужбовців. Це близько 20% від сил, які брали участь в останніх навчаннях «Восток» у 2018 році", – заявили у відомстві.

В Міноборони Британії також зазначили, що, як показала практика війни з Україною, військові навчання не можуть суттєво підвищити боєздатність російської армії.

"Військові дії росії в Україні показали, що російські військово-стратегічні навчання, такі як «Восток», не змогли підтримувати здатність військових проводити широкомасштабні, складні операції. Подібні заходи мають чітко прописаний сценарій, не заохочують до ініціативи і спрямовані насамперед на те, щоб справити враження на російських лідерів і міжнародну аудиторію", – наголосили у відомстві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: