fbpx
Сьогодні
21:07 02 Вер 2022

"Подільська громада" допомагає внутрішньо переселеним особам у Вінниці

"Подільська громада" залучила 120 тисяч євро від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) на облаштування одного з поверхів гуртожитку, де проживатимуть 42 внутрішньо переміщені особи.

У чому проблема?

Станом на серпень Вінниччина прихистила понад 18 тисяч ВПО із тимчасово окупованих територій. Наразі триває друга хвиля переселення з Донеччини, Харківщини та Півдня. Тож питання розміщення людей стоїть дуже гостро.

Яке рішення?

Фонд громади "Подільська громада" залучилась підтримкою міжнародних фондів та реалізує проєкти спрямовані на створення комфортних умов для проживання переселенців. В планах – облаштування одного з поверхів у місцевому гуртожитку для потреб переміщених осіб.

Як це працює?

У рамках проєкту, представники "Подільської громади" підготують та забезпечать меблями 12 окремих кімнат та місця загального користування в одному з гуртожитків. Будуть замінені вікна, двері, інженерні комунікації, проведено високошвидкісний інтернет. Також відремонтують та обладнають санвузли, душові кабіни, умивальники, кухні. Ремонт планується завершити до початку опалювального сезону.

Так само на допомогу переселенцям реалізується проєкт "Комфорт тимчасових домівок". Його фінансує Міжнародний фонд "Відродження" та німецька організація "CARE Deutschland e.V." за програмою "Гуманітарна солідарність". Проєкт передбачає закупівлю 25 двоярусних ліжок з шухлядами, 10 односпальних ліжок з шухлядами, а також 35 тумб.

Дізнатись більше про діяльність організації можна за посиланням: https://www.facebook.com/podilska.hromada/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: