fbpx
Сьогодні
16:07 02 Вер 2022

МЗС України відповіло Угорщині на закиди щодо ослаблення ЄС через війну

English version here

Фото radiosvoboda.org

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що війна Росії проти України нібито послабила Європейський союз. В українському МЗС відповіли, що Угорщині не вдасться відсидітися і перечекати війну.

Про це повідомляє спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Сьогодні угорський міністр заявив, що війна в Україні призвела до катастрофічного ослаблення Європи і Євросоюзу.

"Ми повинні сказати правду про те, що лідери ЄС не змогли захистити людей в Європі від того, щоб вони не платили за війну, за яку взагалі не несуть відповідальності", – підкреслив він.

Водночас Ніколенко зазначив, що правда полягає в тому, що до ослаблення ЄС призводять спроби Будапешта зруйнувати внутрішню єдність.

"Російська агресія – гібридна. Вона не зводиться тільки до військової складової. Росіяни атакують українські міста і села крилатими ракетами і танками, а країни ЄС – захмарними цінами на газ і пропагандою. Нагадаємо, що Росія почала шантажувати європейських споживачів поставками енергоресурсів і високим цінником ще з листопада 2021 року – за три місяці до початку повномасштабного вторгнення на територію України", – заявив він.

Він також зазначив, що напад Росії на Україну – це напад на весь демократичний світ, демократичні цінності, право бути собою і самостійно визначати своє майбутнє.

"Марно сподіватися, що вдасться відсидітися; прикинутися, що те, що твого сусіда розриває на шматки, тебе не стосується. Це не може бути так хоча б і тому, що на території України проживає понад 150 000 українців угорського походження, турботу про яких системно підкреслює Будапешт. Історія все розставить на свої місця. Імена тих, хто був на боці добра, і тих, хто на боці зла, будуть вписані в підручники", – додав Ніколенко.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: