fbpx
Сьогодні
16:31 02 Вер 2022

Енергоблок ЗАЕС, який був відключений внаслідок обстрілу рф, знову під'єднали до енергомережі

English version here

Фото: Енергоатом

П'ятий енергоблок Запорізької АЕС (ЗАЕС), який був відключений напередодні внаслідок обстрілу військовими рф, під'єднали до енергомережі.

Про це 2 вересня повідомили в "Енергоатомі".

"Сьогодні, 2 вересня 2022 року, енергоблок №5 Запорізької АЕС, який був відключений вчора зранку (1 вересня) внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика ЗАЕС, о 13:10 під'єднаний до енергомережі, триває набір потужності", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі на станції працюють два енергоблоки, які виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

Довідка

31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати атомну електростанцію в тимчасово захопленому Енергодарі.

1 вересня, росіяни обстріляли дорогу по наперед узгодженому маршруту руху місії. Також війська рф з мінометів обстрілювали місто Енергодар. Пізніше загарбники відкрили вогонь із РСЗО та з гелікоптерів. Повідомлялося про загиблих і поранених.

На ЗАЕС залишилися п'ять представників місії МАГАТЕ, які продовжать роботу на станції.

Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюючи прилеглу територію.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: