fbpx
Сьогодні
20:07 01 Вер 2022

В окупованому Маріуполі відкрили лише 5 шкіл

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі замість гучно анонсованих загарбниками 16 шкіл 1 вересня відкрили 5.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі.

«Очікувано замість гучно анонсованих 16 шкіл відомо про відкриття … п'яти. Школи номер: 5; 7; 26; 41; 65. Всі інші перейшли в стан «онлайн» освіти. Тобто, в реальних умовах Маріуполя – в стан «нікуди». Де поділись всі ці обіцяні ремонти, не зрозуміло, мабуть, (гроші – ред.) знов осіли по кишенях росіян та колаборантів», – написав Андрющенко.

Він також зазначив, що місто наразі залишається наднебезпечним, бо 120-мм міни лежать просто посеред вулиць і досі не розміновані. В тому числі на вулиці, по якій діти мають йти в школу щодня.

«Питання в часі, коли воно здетонує та знов забере життя маріупольських діточок. Російська мраZота. Закінчуйте розмінування місць пограбування та забезпечте мінімальну безпеку маріупольцям!» – наголосив радник мера.

Раніше Андрющенко писав, що у Маріуполі в школі №41, де загарбники не спромоглися навіть засклити вибиті шибки, військові очепили будівлю і перевіряли на вході дитячі рюкзаки. А у школу № 65 у Маріуполі у клас до першачків прийшов російський депутат державної думи Дмитро Саблін із пістолетом на поясі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: