fbpx
Сьогодні
17:18 01 Вер 2022

У Нацгвардії заявляють, що не причетні до вбивства Дугіної

Фото: Фейсбук/ Військова частина 3029 НГУ

Національна гвардія України не причетна до справи щодо загибелі російської пропагандистки Дар'ї Дугіної.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий, передає "Укрінформ".

Він уточнив, що упродовж останнього часу росЗМІ поширюють дезінформацію про те, що вбивство дугіної нібито було підготовлено та вчинене українськими спецслужбами.

Надточий заявив, що росЗМІ також інформували про те, що нібито є українка Наталія Вовк, яка нібито раніше проходила військову службу у складі окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

«Від імені Нацгвардії інформую вас, що НГУ не причетна до справи і обставин загибелі дар'ї дугіної, а громадянка Вовк не проходила службу в окремому загоні спецпризначення «Азов» Національної гвардії України», – поінформував представник Нацгвардії України.

Довідка

У Підмосков'ї 20 серпня підірвали авто, за кермом якого нібито була дар'я дугіна – донька головного ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна.

29-річна дугіна вела Tелеграм-канал, у якому підтримувала війну росії проти України. Вона також виступала як експерт у ток-шоу та читала лекції в ультраправій книгарні "Листя".

У березні 2022 року дугіну внесли до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Зі свого боку 23 серпня Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україну не цікавить донька іделога «руского міра» дар'я дугіна і її нібито вбивство не є нашою відповідальністю.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: