fbpx
Сьогодні
16:31 01 Вер 2022

У керівництві ЗОВА запевняють, що не продавали гуманітарну допомогу супермаркетам

Фото: З відкритих джерел

Заступниця голови Запорізької ОВА Злата Некрасова, яка очолює гуманітарний штаб, заявила, що жодного факту на предмет продажу гуманітарної допомоги в результаті обшуків, які проводили СБУ та НАБУ, не виявлено.

Її заява, а також відео складів оприлюднені на сторінці у Фейсбуці.

За словами Некрасової, контролюючі органи закінчили свою роботу.

"На даний час підозри нікому не вручені, виявлення та вилучення коштів у держслужбовців не було. Є питання у наявності правових підстав для проведення обшуків, тому що поки я бачу лише одну підставу – деякі політичні діячі такими заявами у правоохоронні органи роблять політичну кар'єру та суспільний резонанс задля зміни влади", – написала вона.

Некрасова також зазначила, що в ухвалі вищого антикорупційного суду вказано, що гуманітарна допомога реалізовувалась в великих супермаркетах, таких як АТБ та Сільпо.

"Була проведена перевірка ГУНП у всіх великих супермаркетах АТБ, Сільпо, Треш, Апельмон… Жодного факту на предмет продажу гуманітарної допомоги не виявлено. Відносно супермаркетів було встановлено закупівлю імпортних товарів за рахунок власного капіталу по контрактах з країнами ЄС та розмитнено згідно з розрахунками митних платежів", – додала чиновниця.

Довідка

30 серпня контррозвідники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України проводили низку обшуків у Запоріжжі у зв'язку з розслідуванням факту імовірного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф.

Під час обшуків було виявлено речовини, схожі на наркотичні засоби, які направлені на експертизу; незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї; велику кількість готівки.

В АТБ зробили заяву щодо непричетності до гуманітарної допомоги.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: