fbpx
Сьогодні
21:18 01 Вер 2022

У Херсоні колаборантами стали 3 директори шкіл і 10 керівників дитсадків

У Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл і десять керівників дитсадків, але серед педагогів цих закладів є ті, що категорично не згодні співпрацювати з окупантами.

Про це розповіла тимчасово виконуюча повноваження Херсонського міського голови Галина Лугова, передає "Укрінформ".

"171 освітній заклад у Херсоні. На сьогодні у нас пішли на співпрацю три директори школи, але це не говорить про педагогічний склад закладів – учителі чинять спротив навіть у тих школах, де директори погодилися на співпрацю з ворогом. І десять завідуючих дитячих садочків, які погодилися на співпрацю (з ворогом – ред.), але й тут серед педагогічних працівників є ті, що категорично не згодні співпрацювати з окупантами", – каже Лугова.

Вона пояснила, що вчителі, які не співпрацюють з окупантами і які знаходяться вдома – "на простої", отримують заробітну платню. Відповідно, у загарбників дефіцит учителів, кадрів катастрофічний.

"У них один їх "директор" буде "очолювати", наприклад, три школи – №7, 36 і 32″, – каже Лугова.

Що стосується організації навчання школярів в українській школі, то, як повідомила Лугова, всі питання погоджуються з батьками учнів. При цьому діти, які нині перебувають на загарбаній території, з огляду на безпековий фактор, перейшли саме на сімейну форму навчання, зазначила Лугова.

Дистанційна форма пропонується тим учасникам навчального процесу, які виїхали з окупації в інші області країни – цю форму навчання організували 35 директорів шкіл, що знаходяться на підконтрольній території.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: