fbpx
Сьогодні
12:31 01 Вер 2022

Елітні війська: росія втратила у війні з Україною понад 900 своїх фахівців, – ВВС

Засоби масової інформації підтвердили загибель в Україні понад 900 російських елітних військових фахівців: спецназівців, морських піхотинців та десантників

Про це пише BBC.

Як зазначають, ЗМІ встановили загибель 151 військовослужбовця спецназу ГРУ, майже кожен четвертий з них – офіцер (22%).

У виданні також повідомили про загибель 245 співробітників Росгвардії, більшість із них були частиною підрозділів особливого призначення (загони спецназу, СОБР та ОМОН), майже кожен четвертий мав офіцерське звання.

До того ж, щонайменше 16 загиблих – власники особливої ​​відзнаки, крапового берета, який є символом еліти спецназу.

З відкритих джерел відомо також про 20 співробітників ФСБ та ФСТ, які загинули в Україні, серед загиблих є співробітники найзасекреченіших підрозділів.

За відкритими даними, найбільших серед десантників втрат зазнав 331 гвардійський полк ВДВ з Костроми: понад 80 загиблих офіцерів, у тому числі командир полку.

У найелітнішому загоні ВДВ – 45-й гвардійській бригаді спецназу – вдалося встановити загибель 14 військовослужбовців.

Серед морпіхів найбільших втрат зазнала 810 бригада, що базується в окупованому Криму. Відомо про загибель щонайменше 56 осіб, у тому числі двох командирів бригади.

BBC також повідомляє про загибель 67 військових льотчиків, включаючи штурманів та бортмеханіків.

Як зазначає видання, екіпажі бойових літаків та гелікоптерів – еліта будь-якої армії світу, а підготовка одного льотчика-снайпера може займати 15-17 років.

Як стверджує ВВС, посилаючись на західних та російських військових експертів, загальновійськові підрозділи армії РФ виявилися не готовими до штурмів.

Таким чином, російським загонами спецназу, морпіхам та десантникам довелося вирішувати завдання, які зазвичай ставляться перед піхотою.

На думку експертів, на яких посилається ВВС, компенсувати втрати всіх цих фахівців для РФ буде проблематично.

Як повідомляла Рубрика, російська армія втратила на війні в Україні вже 48 350 військових, 1 997 танки та 1 115 артилерійських систем.

Нагадаємо, до 24 серпня свою базу під Москвою покинули добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу. Дуже ймовірно, що їх будуть розгортати саме в Україні.

Втім, британці кажуть, що оперативна ефективність цього корпусу залишається невідомою. Він має обмежену підготовку та брак особового складу.

Також, у росії почалося формування так званого добровольчого інженерно-саперного батальйону "Даурський" у Забайкальському краї.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: