fbpx
Сьогодні
18:17 01 Вер 2022

Американський університет у Києві розпочав навчальний рік за п'ятьма програмами

English version here

Фото: forbes.ua

Сьогодні Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК) розпочинає перший навчальний рік в Україні, реалізовуючи свою місію – надавати українським студентам освіту міжнародного рівня. 152 студенти AЮК розпочинають навчання за трьома бакалаврськими програмами (Global Management, Business Administration, Software Engineering) та двома магістерськими (Global Management, Software Engineering).

АЮК – перший університет в Україні, створений як інноваційний заклад світового рівня, що базується на американських стандартах освіти завдяки партнерству з Arizona State University. Цього року він прийняв 152 студентів. З поміж студентів-бакалаврів понад 20% отримали НМТ бал понад 190. Всі студенти вільно володіють англійською мовою.

Через війну перший семестр проходитиме в онлайні із застосуванням інноваційної системи управління навчанням – Canvas (LMS). Це хмарна платформа для онлайн навчання та викладання, яка є №1 у закладах вищої освіти США. LMS надає студентам АЮК можливість здобувати освіту з будь-якої точки світу. Це важлива перевага для українців, багато з яких змушені виїхати за кордон через війну. АЮК планує повернутися до свого флагманського кампусу Kyiv RiverPort, як тільки дозволить безпекова ситуація в країні.

«Для нас велика честь розпочати підготовку майбутніх професійних лідерів, які відбудують Україну та перетворять її на беззаперечного регіонального лідера», – відзначив доктор Рік Шенгроу, президент-засновник АЮК. «Ми з нетерпінням чекаємо на можливість проведення офлайн навчання. Проте наразі вважаємо онлайн найбезпечнішим способом розпочати навчальний рік».

Процес вступу до АЮК поєднував як українські підходи, зокрема всі державні вимоги до вступної кампанії, так і американські. А це фокус на особистості абітурієнта та його лідерському потенціалі. Абітурієнти брали участь у віртуальних презентаціях, створювали відео та мотивацйні есе про свої досягнення та цілі, подібно до того, як це відбувається у американській системі вищої освіти.

«Ми надзвичайно вражені кваліфікацією наших аплікантів, їхнім прагненням навчатися, впроваджувати інновації та створювати позитивний вплив в Україні. Також ми раді, що змогли поєднати американські стандарти та українські і всебічно оцінити кожного кандидата», – зазначив доктор Роман Шеремета, ректор АЮК.

Всі зараховані на 2022-2023 навчальний рік студенти отримали гарантовані стипендії, що покривають 75% витрат протягом двох навчальних років на бакалавраті і 60% витрат на один рік навчання на магістерських програмах.

АЮК – перший університет в Україні, який співпрацює з Arizona State University (ASU), на основі 25-річної ліцензійної угоди. Це стратегічне партнерство дає Амерікан Юніверсіті Kиїв доступ до навчальних програм ASU, програм обміну, та унікальну можливість для студентів АЮК здобувати подвійні дипломи обох університетів – AЮK та ASU.

Aмерікан Юніверсіті Київ (www.auk.edu.ua) – є першим приватним університетом, який пропонує високі стандарти американської освіти в Україні завдяки партнерству з Arizona State University (ASU), одним із найбільших університетів США, який за рейтингом US News & World Report є найінноваційнішим університетом Америки. В Україні партнерами-засновниками AЮК є: EPAM Systems, BGV Group Management, Academy DTEK, Brain, Channel Georgian Consulting, Georgian American University.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: