fbpx
Сьогодні
17:06 31 Сер 2022

У Польщі запрацює медичний хаб для українських пацієнтів

English version here

Відкриття медичного хабу відбудеться 1 вересня 2022 року. 

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

  • У чому проблема? З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України МОЗ організовує евакуаційні рейси для порятунку життя і здоров'я поранених та важко хворих українців. Проте буває, що виникають непередбачувані обставини, наприклад, затримка чи скасування рейсу, або ж необхідно транспортувати групами велику кількість пацієнтів. 
  • Яке рішення? Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством охорони здоров'я Республіки Польща та представниками Європейської комісії відкриють у польському місті Жешув спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на спеціалізоване лікування до європейських клінік. 
  • Як це працює? Медичний хаб, що розташований у районі аеропорту, являє собою спеціальне приміщення з усіма потрібними умовами та персоналом, де пацієнти зможуть безпечно перепочити або заночувати під час транспортування за евакуаційним маршрутом у разі виникнення непередбачуваних обставин. 

Відкриття медичного хабу відбудеться 1 вересня 2022 року.

Нагадаємо, Міністерство запровадило додаткову можливість подати заявку на медичну евакуацію. Важкохворі українці або ж ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на Програму медичної евакуації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: