fbpx
Сьогодні
16:08 31 Сер 2022

На Луганщину окупанти відправили понад сотню своїх вчителів для русифікації області

На тимчасово окуповану Луганщину загарбники відправили партію російських "вчителів", які будуть русифікувати українських дітей

Про це інформують у Центрі національного спротиву.

"Більшість населення виїхало з регіону через воєнну агресію рф, а ті, хто лишився, не мають бажання віддавати своїх дітей до пропагандистів.

Не секрет, що метою російських шкіл є русифікація українських дітей, адже документи цих шкіл ніхто не визнає.

Так, кремль відправив на Луганщину нову партію російських "вчителів". Йдеться про 106 педагогів, які будуть працювати в захоплених після 24 лютого регіонах Луганщині", наголошують у повідомленні.

У центрі також додали, що за останній тиждень суттєво збільшилась кількість родин з дітьми, які виїхали з тимчасово окупованих територій до вільної України.

За останній тиждень в середньому через блокпости півдня в день виїжджає 500 дітей з батьками. Причиною є саме настання "навчального року" та відсутність перспектив на ТОТ.

Нагадаємо, що загарбники на захопленій території Харківської області погрожують забирати дітей із сімей, якщо батьки не погодяться вести їх до навчальних закладів.

"Маріупольських батьків примушують віддавати дітей до шкіл окупантів. В зв'язку небажанням батьків віддавати дітей в школи під окупацією та намаганням долучити до он-лайн освіти в Україні окупаційна влада Маріуполя вдається до прямих погроз позбавлення батьківських прав та вилучення дітей з родин", – написав Андрющенко.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: