fbpx
Сьогодні
20:55 31 Сер 2022

Міноборони передало до Ради пропозиції змін до закону про військовий облік жінок

Міністерство оборони передало до Верховної Ради України пропозиції змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Телеграмі.

"Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо добровільності постановки на військовий облік жінок. Зараз працюємо над законопроектом разом з профільним комітетом Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки", – зазначила Маляр.

За її словами, у Міноборони вже неодноразово заявляли, що постановка жінок на військовий облік встановлена законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламента. Якщо будуть прийняті зміни – Міноборони і Генштаб їх виконають.

"Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку", – додала Маляр.

Разом із тим, для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.

"Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби. Ще раз нагадую – йдеться про добровільну постановку на військовий облік", – наголосила Маляр.

Вона нагадала, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила – лише за її згодою.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: