fbpx
Сьогодні
16:56 30 Сер 2022

Російських пропагандистів потрібно судити як воєнних злочинців, – Асоціація польських журналістів

Цьогоріч у День Незалежності України на сайті Асоціації польських журналістів з'явилася офіційна заява, у якій російських пропагандистів, які закликають до ненависті та знищення України, пропонують судити за воєнні злочини. 

У заяві йдеться про те, що кремлівські пропагандисти винні в скоєних російською армією злочинах у такій же мірі, як і самі солдати. Пропагандисти дезінформують не лише світову спільноту, а й власне населення, підтримуючи криваву агресію росії проти України в ім'я імперіалістичних інтересів путіна та його прихильників.

Російських пропагандистів, які видають себе за журналістів, як-от маргаріту сімоньян, владіміра соловйова, дмітрія кісельова, ольгу скабєєву та багатьох інших, слід судити як воєнних злочинців після падіння режиму путіна. Це лише найвідоміші обличчя брехунів російської пропаганди, які прикидаються журналістами. На жаль, їх значно більше, адже нині в росії взагалі немає опозиційних медіа.

«Шахрайство, дезінформація й особливо розпалювання ненависті, заклики до вбивства невинних людей у незалежній державі ніколи не будуть вважатися журналістикою, а центри російської пропаганди ніколи не стануть медіа. Тому світові журналістські організації та національні медіа-асоціації мають здійснювати постійний вплив на демократичні уряди та міжнародні інституції, щоб, з огляду на очевидну необхідність, готувати трибунали для бандитів російської армії, які сіють терор в Україні, а також для російських пропагандистів, які заохочують до агресії проти України в кремлівських ЗМІ та намагаються виправдати масові вбивства, зґвалтування та пограбування», — йдеться в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: