fbpx
Сьогодні
16:37 29 Сер 2022

В Україні випускають марку “Пес Патрон”, за придбані кошти куплять машину для розмінування

English version here

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський анонсував випуск нової марки "Пес Патрон". За його словами — це буде перша благодійна марка в Україні. 

Про це йдеться у дописі Смілянського у фейсбуці. 

У чому проблема?

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна, від початку повномасштабної війни піротехнічні підрозділи ДСНС вже виявили, вилучили і знешкодили понад 180 тисяч вибухонебезпечних предметів. Станом на середину серпня п'ята частина території України забруднена вибухонебезпечними предметами, що не розірвалися. Тому на це потрібно чимало технічних засобів.

Яке рішення?

1 вересня "Укрпошта" випускає марку "Пес Патрон". Аркуш включає вісім марок із зображенням життя Патрона, що виготовлені на самоклейному папері. Тираж — 1 млн екземплярів. Кожен, хто придбає марку, стане учасником благодійного проєкту. 

Як це працює?

За продаж марки планують зібрати понад 1 мільйон євро на машину для розмінування, яка допоможе швидко "очищати" великі території. Крім цього, частину коштів планують передати притулкам для тварин.

"Пес Патрон потребує допомоги і з боку технічних засобів, і з боку чотирилапих помічників. Саме тому решта донатів піде на підтримку притулків тварин по всій країні", написав Ігор Смілянський. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: