fbpx
Сьогодні
16:05 29 Сер 2022

Україна вже не хоче отримати ПДЧ в НАТО та потребує лише членства, — Стефанішина

English version here

Україна більше не хоче отримувати план дій щодо членства в НАТО. Оскільки Україна де-факто впровадила дуже багато практик НАТО через війну з Росією.

Про це заявила віцепрем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє "Європейська правда".

"Якби Україні запропонували ПДЧ до 24 лютого, ми були б максимально задоволені цим рішенням, щасливі і вважали б, що ми виконали вимогу нашої Конституції, і це єдино правильне рішення. Сьогодні пропозиція ПДЧ в рамках НАТО буде рівнозначна рішенню Бухарестського саміту 2008 року", – пояснила вона.

Міністр підкреслила, що українська армія зараз отримує унікальний досвід бойових дій, якого немає в інших військових союзників Альянсу.

"Основні "морквинки", цікаві в умовах цієї війни можливості ми могли б отримати виключно тепер як член Альянсу, на якого поширювалася б 5-та стаття договору НАТО. Все решта ми робимо, і це не потребує на сьогодні залучення високих політиків чи міністрів. Взаємодія з НАТО відбувається. Але у питаннях, які стосуються саме безпекових гарантій, лише членство може змінити ситуацію", – додала Стефанішина.

Відзначимо, що на Бухарестському саміті у 2008 році країни-учасники НАТО прийняли рішення про те, що Україна і Грузія стануть членами Альянсу. Для цього країнам необхідно виконати ПДЧ.

Зазначимо, генсек НАТО закликав надавати Україні більше зброї та обладнання якнайшвидше.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: