fbpx
Сьогодні
12:48 29 Сер 2022

У Генштабі заявили, що Кривонос був призначений керувати обороною аеропорту "Київ" як доброволець

Генерал-майор запасу Сергій Кривонос під час широкомасштабного вторгнення росії був призначений керувати обороною аеропорту "Київ" як доброволець.

Про це ідеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці.

Генштаб ЗСУ проаналізував публікацію в засобах масової інформації щодо оборони аеропорту "Київ". "За результатами повідомляється, що ДБР не може та не здійснює комунікацію з військовими підрозділами шляхом надсилання будь-яких телеграм, а лише виключно у спосіб визначений законодавством – через листування. На даний час таке листування відбувається лише з Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних сил України виключно з метою з'ясування фактів та обставин, які мали місце безпосередньо в ході оборони аеропорту "Київ" Жуляни з 24.02.2022 по 03.04.2022 року. Усю запитувану інформацію надано до ДБР встановленим порядком", – підкреслюють у Генштабі.

"Стосовно участі генерал-майора запасу Сергія Кривоноса в обороні аеропорту "Київ": від початку широкомасштабної збройної агресії його, виключно як добровольця та враховуючи бойовий досвід щодо оборони краматорського аеродрому 2014 року, головнокомандувачем ЗС України було призначено керівником оборони аеропорту "Київ". З 24.02.2022 року до сьогодні Кривонос С.Г. на військовій службі не перебуває та на військову службу під час мобілізації не призивався. Документи, що надані в публікації, не є підставою для зарахування на військову службу, в тому числі під час проведення мобілізації. Відповідно, жодних вказівок від Верховного головнокомандувача ЗС України щодо його звільнення з військової служби не надходило", – наголошують у Генштабі.

"Згодом, у ході стабілізації ситуації навколо Києва, аеропорт "Київ" було взято під охорону та оборону підрозділами Територіальної оборони ЗС України, а генерал-майор запасу Сергій Кривонос був вивільнений від надання допомоги щодо оборони аеропорту "Київ". Усі рішення щодо використання сил та засобів документально оформлені встановленим порядком, відтак висвітлені у публікації відомості з обмеженим доступом потребують окремої реакції правоохоронних органів", – вважають у Генштабі.

"Таким чином, публічні заяви Сергія Кривоноса про вплив Президента України на органи досудового розслідування, звільнення його з військової служби не відповідають дійсності та мають ознаки дискредитації вищого військово-політичного керівництва держави, що є неприпустимим під час правового режиму воєнного стану. Вкотре звертаємось до політиків, лідерів громадської думки, журналістів щодо утримання від публічних оцінок бойових дій, логістики, забезпечення і рішень командирів", – закликають у Генштабі і заявляють: "Лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації та використовує її для відбиття агресії. Запорукою успішного знищення противника є нерозповсюдження цієї інформації".

Довідка

За даними ЗМІ, Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують діяльність колишнього першого заступника командувача Сил спеціальних операцій та колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса навесні 2022 року, коли він за погодженням з начальником Генштабу Валерієм Залужним відповідав за оборону міжнародного аеропорту "Київ".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: