fbpx
Сьогодні
13:54 29 Сер 2022

Президент Польщі назвав Зеленського політичним колегою і другом

English version here

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його український колега Володимир Зеленський є надзвичайно відповідальною людиною і справжнім лідером своєї держави.

Про це Дуда сказав у інтерв'ю радіо ZET, назвавши Зеленського своїм політичним колегою і другом.

"У нас політичний зв'язок як приятелів і колег, з мого боку є взаєморозуміння і повага до Володимира Зеленського. Я роблю все можливе, щоб підтримувати його, оскільки вірю, що він – чесна людина, яка дуже відповідально виконує завдання, яке йому доручило суспільство на демократичних виборах", – зазначив Дуда.

Як він зауважив, попри те, що Зеленський ніколи до свого президентства не займався політикою, він виявився справжнім лідером держави.

"Я теж розумів, що він ніколи не займався політикою, проте він виявився надзвичайно відповідальною людиною і справжнім лідером держави і народу, який не боявся ризикувати власним життям, щоб виконати свої президентські зобов'язання", – підкреслив польський лідер, додавши, що Президент України – "дуже серйозна людина, яка заслуговує на повагу".

Дуда заявив, що намагається підтримувати Зеленського за двома напрямами: "По-перше, щодо захисту України, а по-друге в усіх реформах, які, сподіваюся, він надалі реалізовуватиме в Україні".

За його словами, Україна потребує багатьох дуже складних реформ, зокрема впоратися з "дуже потужним впливом олігархів".

"Я бачу, як Зеленський дуже мудро і вдало шукає рішення", – констатував президент РП.

Довідка

Анджей Дуда є одним із західних лідерів, який має дуже тісні контакти з Володимиром Зеленським. Від початку повномасштабної російської агресії в Україні польський лідер декілька разів побував в Україні, зокрема й під час саміту Кримської платформи, що відбувся 23 серпня.

Президент Польщі став першим іноземним лідером, відзначеним на алеї Сміливості у Києві, яку закладено з ініціативи Президента України до 31-ї річниці Незалежності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: