fbpx
Сьогодні
08:54 29 Сер 2022

Переміщена зі сходу України організація з підтримки людей з інвалідністю організувала толоки на Львівщині

English version here

Внутрішньо переміщені українці, серед яких чимало людей з інвалідністю, об'єднали зусилля з місцевими жителями для прибирання сміття в двох громадах

Луганська асоціація організацій людей з інвалідністю, яка донедавна працювала на сході України, але через війну та загострення бойових дій була вимушена переїхати, запустила кампанію з прибирання сміття на вулицях двох громад Львівщини. З початку повномасштабного вторгнення ці громади – Комарнівська та Великолюбінська – прихистили понад 1 200 внутрішньо переміщених осіб з поруйнованих війною областей.

В обох громадах до толок, які було організовано за підтримки Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Європейського Союзу, долучилося понад 200 активістів.

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне зазначив, що такі заходи допомагають ВПО швидше інтегруватися в нове середовище та підсилюють соціальну згуртованість всередині громад, водночас сприяючи розвитку суспільно корисних ініціатив.

«Через війну багато українців були змушені залишити свої домівки, рятуючись від небезпеки, й ми можемо тільки уявити, як важко було прийняти таке рішення, – зазначив пан Куне. – Ми радо вітаємо такі заходи, які окрім єднання, також допомагають робити громади чистішими та піклуватися про стан навколишнього середовища у ці вельми нелегкі часи».

Виконувачка обов'язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані відзначила виняткову активність українців, які, незважаючи на війну, готові пліч-о-пліч із місцевою владою, громадянським суспільством та ВПО працювати разом, аби захистити навколишнє середовища в громадах, де вони проживають.

«Війна в Україні продовжує руйнувати життя мільйонів людей, змушуючи їх залишати свої домівки, проте жодна зброя не здатна знищити прагнення українців єднатися заради позитивних змін у приймаючих громадах, – сказала пані Фоуані. – Ці толоки дійсно дуже надихають. Ми в ПРООН разом із нашими європейськими партнерами готові розвивати такі ініціативи, які окрім того, що приносять користь навколишньому середовищу, також підсилюють єднання між ВПО та жителями приймаючих громад».

Для довідки

Толоки організовано за сприяння ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах Програми ПРООН із підвищення стійкості та відновлення України.

Програму ПРООН із підвищення стійкості та відновлення України започатковано для підтримки Уряду України в ефективнішому реагуванні на надзвичайні ситуації, безперебійному наданні публічних послуг населенню та забезпеченню злагодженої роботи економіки країни. Програма підтримує ініціативи, що з'являються завдяки надихаючій винахідливості українців, яку вони вже неодноразово демонстрували, а ми в свою чергу продовжуємо працювати з інституціями та представниками громадянського суспільства заради зміцнення соціальних зв'язків, дотримання прав людини, забезпечення інклюзивності, захисту та розширення можливостей для всіх без винятку людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: