fbpx
Сьогодні
16:14 29 Сер 2022

Друге життя нафтовій вишці: у Великій Британії створять масштабний арт-об'єкт

Фото: Newsubstance

У Великій Британії зроблять одну з найбільших мистецьких інсталяцій, використавши нафтову вишку, яка провела в Північному морі 30 років. 

Про це пише Euronews. 

У чому проблема? У світі існує чимало занедбаних промислових об'єктів, які або ж стоять без діла, або їх зносять і будують щось нове. Після експлуатації такої інфраструктури важко уявити, що з нею робити далі і як дати друге життя. 

Яке рішення? У Великій Британії знайшли вихід. Виведену з експлуатації нафтову вишку збираються перетворити на одну з найбільших мистецьких інсталяцій країни. Розробники хочуть довести, що іржава застаріла промислова інфраструктура може бути перетворена на щось прекрасне.

Як це працює? На ранок 13 липня платформа довжиною 35 метрів і вагою 450 тонн, яку рік розбирали, очищували та ремонтували, прибула до Великобританії. Нафтову вишку назвали "See Monster".

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений SEE MONSTER (@seemonsteruk)

Після завершення така інсталяція буде виглядати як оазис біля узбережжя Північного Сомерсета. На ній планують розмістити 6000 мистецьких робіт, 12-метровий водоспад, рослини  та дерева. Арт-інсталяція працюватиме за допомогою вітрових турбіна та сонячних батарей.

Після відкриття відвідувачі зможуть спостерігати за нею з пляжу, набережної та з човна. Її планують відкрити наприкінці літа в межах фестивалю Unboxed: Creativity in the UK. Вона буде відкрита до жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: