fbpx
Сьогодні
08:27 28 Сер 2022

Зеленський: Результати українських льотчиків отримують найвищу похвалу від держав-партнерів

Фото: ОПУ

Вміння українських льотчиків вміння та бойові результати отримують найвищу похвалу від держав-партнерів

Про це Зеленський сказав у традиційному вечірньому відеозверненні.

Зі слів Глави держави, українська авіація "міцна й буде серед найсучасніших", і навіть "в тих надзвичайно складних умовах, які є зараз, українські пілоти демонструють найвищий клас".

"Росія сподівалася знищити нашу авіацію в перші ж години повномасштабного вторгнення. І, звичайно, це у ворога була абсолютно божевільна ціль, як і багато інших подібних цілей.

Повітряні сили України були збережені, і з першого дня вторгнення з честю виконують бойові завдання",  наголосив президент.

Він зазначив, що за пів року 18 льотчиків отримали звання Героя України і ще десятки були відзначені державними нагородами.

"Їхні вміння, бойові результати стали справжньою легендою. Я неодноразово чув найвищі похвали нашої авіації від представників армій і держав наших партнерів", підкреслив Зеленський.

Глава країни подякував українським льотчикам.

Усім, хто забезпечує польоти та готує техніку до польотів, і всім, хто допомагає українській військовій авіації бути здатною виконувати бойові завдання.

Окремо президент висловив подяку батькам українських пілотів.

Також Зеленський пояснив, чому Україна переможе.

"Боротьба за незалежність – це боротьба всього народу, тільки так вона буває успішною. Саме такою, всенародною, вона є у нас в Україні. І саме тому Україна переможе.

Народ перемагає завжди. І так само успішна боротьба за свободу у світі не може бути боротьбою лише окремих людей чи окремих держав.

Це спільна робота, це результат, який досягається завдяки міцності й солідарності всіх, хто цінує свободу і хто не терпить тиранію. Свобода перемагає завжди", – наголосив Зеленський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: