fbpx
Сьогодні
17:50 28 Сер 2022

Українські медовари вибороли сім медалей в Туреччині

Фото: golos.com.ua

Українські медовари вибороли сім медалей в Туреччині.

Про це повідомляє Голос України.

Українські пасічники взяли участь у 47-му світовому Конгресі «Апімондія» в турецькому місті Стамбул.

За представлені на виставці питні меди наша команда завоювала сім медалей (по дві золоті та срібні і три бронзові). Три медалі із семи вибороли пасічники ТОВ «Українські медовари».

«Золото» отримали апіфітобальзам «Кавовий» і лікер «П'янка вишня», а бронзу – медівка «Медова ягода». У складі української команди – медовари із Закарпаття, Київщини, Волині, Прикарпаття та Львівщини, зокрема співвласники «Українських медоварів» Роман Войтків, Володимир Дмитрук, Віталій Павлій та Антон Шотік.

Українські медовари

Фото: golos.com.ua

Загальна атмосфера на конгресі була діловою. Українську делегацію зустріли оплесками. Наші медовари вручили 50 паляниць представникам країн так званої групи «Рамштайн» – за підтримку України в боротьбі із московським агресором, за те, що ці країни допомагають вивезти українське зерно.

«Наші колеги з інших країн розчулилися від несподіваних подарунків та висловили підтримку. Лунав Гімн України, наша знаменита «Червона калина»… Увага до нашої делегації величезна. Загалом представлено понад 150 країн-учасників. На щастя, без росії», – розповів Роман Войтків.

Гордості додавало й те, що українські медовари порівнювали нашу країну із Туреччиною, й кожен відзначив про себе, що маємо не менше чим пишатися: історією, не гіршим розвитком інфраструктури, культурою, професійними здобутками. Тож особливо гостро відчувалася потреба в Перемозі та поверненні до мирного життя.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: